top of page

BESCHIKBAAR NA DE ZOMER

Wegens leveringsproblemen kunnen we deze behandeling pas aanbieden na de zomer.

Medisch begeleid afvallen met SAXENDA: Tekst

MEDISCH BEGELEID AFVALLEN MET SAXENDA

Saxenda is een middel om af te vallen . Bij Imagine clinic begeleiden we je om dit op een medisch verantwoorde manier te doen.

Medisch begeleid afvallen met SAXENDA: Tekst
capture-decran-2021-08-26-a-11-54-22.png
Medisch begeleid afvallen met SAXENDA: Feature
Wimperbehandeling

VOOR WIE IS SAXENDA AANGEWEZEN?

Saxenda is naast leefstijladviezen en begeleiding, aangewezen als behandeling voor overgewicht bij volwassenen  met een aanvankelijke BMI (Body Mass Index) van:

  • ≥ 30 kg/m2 (obesitas), of

  • ≥ 27 kg/m2 tot < 30 kg/m2 (overgewicht) die ten minste één gewichtsgerelateerde comorbiditeit hebben, zoals dysglykemie (prediabetes of diabetes mellitus type 2), hypertensie, dyslipidemie of obstructieve slaapapneu.

Bij Imagine clinic behandelen we geen mensen die naast overgewicht ook aan diabetes mellitus type 2 lijden ,hiervoor verwijzen wij u naar uw behandelend huisarts.

Hoe bereken je jouw BMI ?

Dit kan met een eenvoudige formule , je deelt je gewicht door je lengte in het kwadraat in meter .

WAT IS DE WERKING VAN SAXENDA?

Saxenda/Liraglutide, is een Glucagonachtige peptide (GLP-1)-analoog. Voor de behandeling van obesitas berust de werking van Liraglutide op de activering van de GLP-1-receptor en verhoogt het gevoel van verzadiging en vermindert het gevoel van trek en honger.

HOEVEEL VAL JE AF MET SAXENDA?

Het wetenschappelijk onderzoek levert bewijs dat met Saxenda meer mensen minstens 10 procent afvallen dan met een placebo na 52 weken behandeling  De verwachting is dat hierdoor de kwaliteit van leven van deze mensen verbetert en dat ziektes die met hun gewicht samenhangen niet verergeren of zelfs minder worden.

IS SAXENDA GEVAARLIJK?

Saxenda is  officieel goedgekeurd en veilig bevonden.

WERKT SAXENDA BIJ IEDEREEN?

In grote studies werd aangetoond dat ongeveer 2 op 10 mensen niet of weinig afvallen ( minder dan 5 %) op Saxenda  na 52 weken behandeling .Het interessante is wel dat dit ook de mensen zijn die na 12 weken behandeling al het minste zijn afgevellen .


Daarom wordt de behandeling met Saxenda  ook stopgezet als men niet ten minste 4% van het aanvankelijke lichaamsgewicht is kwijtgeraakt na twaalf weken behandeling met de maximale dosering van 3 mg Saxenda per dag. In de regel komt dit ongeveer overeen met een totale behandelingsduur van 16 weken.

HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

Je start Saxenda met 0.6 mg en verhoogd deze dosis in stappen van 0,6 mg en met tussenpozen van ten minste 1 week verhogen tot een onderhoudsdosis van 3,0 mg 1×/dag; max. 3,0 mg/dag. Indien je wat last hebt van bijwerkingen ,met name misselijkheid kan je de tussenpozen wat langer maken .

HOE WORDT SAXENDA INGEDIEND?

Saxenda wordt met een pen toegediend. Deze pen heeft markeringen met de hoeveelheid en is eenvoudig in gebruik. Wij leren u aan hoe u deze dient te gebruiken .

HOE LANG MOETEN PATIËNTEN SAXENDA GEBRUIKEN?

Het is niet bekend hoe lang patiënten door moeten gaan met de behandeling met Saxenda . Na staken van de behandeling kan het lichaamsgewicht weer toenemen.

HOE SNEL BEGINT HET TE WERKEN?

Liraglutide werkt binnen enkele uren. De werking houdt ongeveer een dag aan.

WAT ZIJN DE BIJWERKINGEN?

De meest voorkomende bijwerkingen van Saxenda (die bij meer dan 1 op de 10 personen kunnen optreden) zijn misselijkheid, braken, diarree en obstipatie.

(Zie de bijsluiter voor het volledige overzicht van alle bijwerkingen van Saxenda.)

WAT IS DE PRIJS?

Liraglutide kost volgens de officiële lijstprijs ongeveer € 3.000 per jaar in een onderhoudsdosering van 3 mg per dag (FK, 2023).

IS SAXENDA GEBRUIKEN HET ENIGE WAT IK DIEN TE DOEN ALS IK WIL AFVALLEN EN MIJN GEWICHT BEHOUDEN?

 Bij afvallen horen naast Saxenda ook leefstijl interventies zoals lichaamsbeweging en dan in het bijzonder krachttraining (uit  studies is gebleken dat toename van spiermassa leidt tot een hoger rustmetabolisme wat dan weer leidt tot een gemakkelijker behouden van je gewichtsverlies) en dieet aanpassingen.  


Wij raden je dan ook aan om naast het gebruik van Saxenda je te laten begeleiden door een dietiste en/of een sportcoach .

Medisch begeleid afvallen met SAXENDA: Diensten
bottom of page