top of page
Beautician makes mesotherapy injections. Microneedle mesotherapy. Treatment of a woman by

MICRONEEDLING

Microneedling is een cosmetische behandeling die vaak wordt gebruikt om de huid te verbeteren en te verjongen.


Het is een niet-invasieve procedure waarbij kleine naalden worden gebruikt om microscopische gaatjes in de huid te prikken, waardoor de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam worden gestimuleerd.

WAT

De behandeling kan worden gebruikt om veel verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder fijne lijntjes en rimpels, acne littekens, zonbeschadiging, hyperpigmentatie en striae.


Door de microscopische gaatjes die worden gemaakt, wordt de productie van collageen en elastine verhoogd, wat kan leiden tot een verbeterde huidtextuur en -tint.

Microneedling kan zowel op het gezicht als op andere delen van het lichaam worden uitgevoerd. Het kan worden uitgevoerd als een op zichzelf staande behandeling, of in combinatie met andere cosmetische behandelingen zoals chemische peelings of lasertherapie.

De behandeling zelf duurt meestal ongeveer 30 minuten , afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Voorafgaand aan de behandeling zal de huid zorgvuldig worden gereinigd en kan er een verdovende crème worden aangebracht om eventueel ongemak tijdens de behandeling te verminderen.

Na de behandeling kan de huid licht rood en gezwollen zijn. Dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen en er kan enige schilfering optreden terwijl de huid zich vernieuwt. Het wordt aanbevolen om de huid na de behandeling te beschermen tegen de zon en voorzichtig te reinigen.

Het aantal benodigde sessies kan variëren afhankelijk van de specifieke huidaandoening die wordt behandeld. Over het algemeen wordt een reeks sessies aanbevolen om de beste resultaten te bereiken.


Tijdens een gratis intake kunnen wij met u bespreken  of microneedling geschikt is voor uw specifieke huidtype en -conditie.


Maak hier een afspraak voor een intake.

bottom of page